Här möter Ni underbara människor som är betydelsefulla för mig på min vandring genom livet. Alla bidrar vi med våra unika gåvor till att expandera medvetenheten för hur vi är del av livet som flödar här och nu.

Kent Falk är verksam som ingenjör men också som hängiven fotograf med förkärlek för djur och natur. Under många år har han varit medlem i Mölnlycke fotoklubb och är intresserad av att dela sina erfarenheter och kunskaper med andra medmänniskor. Han har studerat fotografering vid HDK-Valand och vid Luleå Universitet, men framför allt är det egenstudier och experimenterande som leder honom framåt. Kent är den som bidragit med de flesta av fotografierna till denna hemsida, men här fångad på bild, av Katarina, in action på sitt favorit resmål Okavango i Botswana.

Med sina bilder vill Kent väcka oss att se och värdesätta livet runt oss. Det kan vara från de minsta insekterna till de största däggdjuren som fångar hans intresse. Välkommen att ta del av bildspelet Kent gjorde som en del av sina studier vid HDK-Valand. Det är hög tid för oss att vakna och inse vad våra handlingar får för konsekvenser för Moder Jord och för oss alla som lever här.

Fotografierna är till försäljning, både som fine art print, canvas och digitalt, till alla som delar kärleken till och av naturens helande. Varmt välkomna att kontakta Kent på kent.falk@tlou.se

Jag mötte Bee, Boago Poloko, vid min första vandring med elefanterna på Abu i Okavango deltat. Han blev bron mellan mig och de fysiska elefanterna vid första mötet, ett möte som förändrade mig för livet. Den afrikanska elefanten är det största landlevande djuret och mycket kraftfull med en magisk energi. Jag var fylld av längtan att äntligen få möta elefanterna men också lite rädd för deras kraft och storhet. Jag är djupt tacksam till Bee och the Abu Herd som bjöd in mig i sitt universum vilket fick mig att öppna nya dörrar till mer liv i mitt liv.

Under 2018 grundade Bee tillsammans med Deborah Stevens och Scott Jackson Elephant Havens Wildlife Foundation med mission att skydda och bevara de afrikanska elefanterna. De har fått Botswanska statens tillstånd att rädda och ta hand om föräldralösa elefantungar. Utanför Maun i utkanten av Okavango deltat har de skapat ett skyddat område där de föräldralösa elefanterna kan växa upp för att sedan återföras till det vilda. De arbetar nära och aktivt med de lokala communities för att skapa förståelse för natur och djurliv och hur vi människor kan leva i samexistens med elefanterna och alla andra. Bee brinner för att barnen i tidig ålder ska få möta och lära sig om elefanterna och vad elefanterna som ambassadörer för oss alla levande varelser vill säga oss om kärleken och livet på Moder Jord. Jag är innerligt glad och tacksam att få var del av och stödja Elephant Havens familjen. Välkommen att läsa mer om Elephant Havens och att bidra till deras arbete för och med de afrikanska elefanterna på Elephant Havens.