Att Uppleva är resan att Leva Upp

Att medvetet uppleva är vägen till att leva livet fullt ut i glädje, kärlek och tacksamhet i att leva just Nu. Det är i Nuet vi gör alla de val som skapar vår framtid. För att verkligen förstå Nuets kraft behövde jag resa långt hemifrån, både bildligt som bokstavligt, innan jag började resan hem. Resan som tar mig hem till den jag är i mitt ursprung.

Som barn älskade jag att sitta i mitt rum och läsa böcker, mysterieböcker och om att resa och utforska världen. Via tv’n tog jag mig till Serengeti och Galapagosöarna. Men det var först när jag fysiskt upplevde platserna jag verkligen kom i äkta kontakt. Att medvetet uppleva verkligheten med våra fem sinnen förankrar oss i kroppen och får oss att leva närvarande. Jag kan sitta hemma och läsa om Botswana och alla de djur vi kan möta där men det är först på plats jag kan uppleva och ta in hur livet levs där. Och det är aldrig som jag tror och inget jag kan läsa mig till. Livet på plats är enormt mycket rikare och vibrerande än jag kunde föreställa mig.

Doften av den vilda salvian slår emot mig när jag kliver av planet och värmen av solen mot min hud får mig att le. Och jag möts av leende Botswanier, glada för att jag vill lära känna dem och deras vackra land. I tältet på kvällen hör jag flodhästarnas grymtande, grodornas klickande sjungande och på håll en hyena som ylar. En ny morgon gryr och jag vaknar av att lejonen kallar på varandra. Frukosten smakar ljuvligt medan de första solstrålarna börjar sprida sitt ljus och vi gör oss redo för dagens upplevelser i Okavangodeltat. Och där står hon. Drottningen av visdom. Hon som vet att vandra närvarande över Moder Jord i kontakt med allt levande. Hon rör sig värdigt fram i tillit och kärlek och guidar oss alla till att leva i kontakt här och nu.

I detta Nu, i kontakt omsätts också kunskaperna jag inhämtat via böcker och utbildningar om att resa i det ”inre”. Jag förstår nu att på samma sätt som den yttre fysiska resan behövs för att uppleva verkligheten, behövs den inre resan upplevas med kroppen för att den ska bli verklig. Vår kropp är så mycket mer än den fysiska. När jag nu vandrar fram i kontakt känner jag livsenergin flöda inom mig. En subtil känsla av att vibrera i glädje och kärlek. Tacksamheten till Elefanten som alltid levt med mig på olika sätt kan inte uttryckas i ord. Och det behövs inte heller, hon vet och jag vet. Elefanterna är tacksamma och glada att jag genom att leva fullt ut bidrar till deras liv, såsom de bidrar till mitt och allas liv.

Alla som vill leva livet fullt ut är välkomna med på vandring med oss. Välkomna att läsa mer på TLOU under Vandringar om olika former av vandringar. Ni även under På Gång läsa om olika inspirationsföreläsningar som erbjuds, bl.a. om att resa från Kontroll till Tillit. Nedan presenteras de två närmast kommande vandringar.

Vandring för Fred

Var och en, och tillsammans, gör vi skillnad när vi fokuserar vår energi på kärlek, fred och frihet. Vi möts för två timmars medveten vandring och tar allt i den takt som mötet med gruppen och naturen visar oss. Det är inget självändamål att vandra långt i det yttre utan allt sker i balans mellan det inre och det yttre flödet. Vi manifesterar fred och kärlek här och nu genom att uppleva freden och kärleken vi alla har inom oss och hur vi alla är i kontakt. Tag gärna med Er en symbol som manifesterar fred och kärlek för Er.

Plats: Göteborg Bergsjön / Utbynäs, mötesplats Bergsjöbadet med efterföljande picknick för de som önskar
Tid: 27 mars 2022 klockan 11.00 – 13.00

Utrustning: Skor och kläder efter väder
Investering: I Freden och Kärleken
Kontakt: Katarina Falk 070 -180 17 71 eller katarina.falk@tlou.se

Mysteriet med relationer

I denna playground välkomnas Du som vill expandera ditt medvetande och få en fördjupad inblick i relaterandets mysterium. Alla relationer speglar hur vi relaterar till oss själva. Och det är underbart, för den vi kan förändra är oss själva och på så sätt skapa mer glädje och kärlek om vi önskar det. Och det vackra är, när vi ändrar oss själva förändras världen runt oss också. Vi är inte separata öar utan alla är vi del av helheten.

Under dagen kommer vi på ett lekfullt sätt utforska hur vi relaterar till oss själva och andra. Målet är att få insikter i hur vi är medskapare i varje relation vi har och hur vi kan skapa mer kärlek och glädje i livet. I varje möte har vi möjlighet att ta nya livsbefrämjande steg till mer närvaro och kärlek. Vi inleder dagen med grundläggande teori om anknytning, relationer och system för att få en gemensam bas att utgå från. Dagen kommer att erbjuda oss många möjligheter att uppleva hur vi ofta omedvetet faller in i gamla mönster i hur vi relaterar för att NU öppna för nya sätt att mötas, fria från gamla betingade mönster. Vi bjuder in skratt och glädje som våra följeslagare medan vi kommer att installerar nya livsbefrämjande upplevelser av att relatera i våra kroppar och sinnen.

Vi möts i en liten grupp för tillitsfullt möte med oss själva och varandra. Dagen är upplevelsebaserad för att integrera kropp och sinne. Vi kommer även att låta Moder Jord dela med sig av sin visdom om hur vi relaterar till helheten genom att vi under en del av dagen kommer att vara utomhus.

Plats: Skårtorp, Härryda
Tid: 9 april 2022 klockan 10.00 – 16.00
Lunch & fika ingår
Investering: 1200 kr
Kontakt: Katarina Falk 070 -180 17 71 eller katarina.falk@tlou.se